Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...

karta kredytowa Hipermarket MasterCard - co i jak?

Rozmowy o kodach i kuponach do Hipermarketu

Re: karta kredytowa Hipermarket MasterCard - co i jak?

Postprzez Gutik » 20 sty 2012, o 12:15

LINKI SPONSOROWANE
Kolejna próba na kasie samoobsługowej:
Kupony dedykowane:
- 7% rabatu
- mnożnik x10
- dwa kupony po 450 pkt z różnymi kodami kreskowymi

1. Rabat nie wszedł
2. Mnożnik wszedł
3. Wszedł tylko 1 kupon na 450

Jakieś wnioski?
Gutik

Postprzez Gutik » 20 sty 2012, o 16:16

Kupony dedykowane nie wchodzą na zwykłą kartę - to było do przewidzenia. Kupon na kasie samoobsługowej jest akceptowany, nawet trzeba go wrzucić do szczeliny, ale punktów brak.
Gutik

Postprzez arti82 » 20 sty 2012, o 16:19

Gutik napisał(a):Jakieś wnioski?

Warunki spełnione?
arti82

Postprzez Gutik » 20 sty 2012, o 16:38

Spełnione, przypilnowałem tego. Jedno łączy moje poprzednie zakupy i te, że przy kilku kuponach nie weszły te z rabatem procentowym. Kupony 450 pkt różniły się jedną cyfrą w kodzie kreskowym, jakiś może algorytm mają, że zidentyfikowało to jako ten sam. Nie będę już testował, raczej pójdę na żywioł 25.01. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Gutik

Postprzez Artur » 22 sty 2012, o 20:41

Witam!

Robiłem dzisiaj zakupy w realu za 230 zł i płaciłem kartą "Hipermarket" Master Card. Miałem oczywiście przygotowany cały zestaw kuponów. Kupony które miałem przygotowane to:

- 10% rabatu przy zakupie za 40zł i płatnośc kartą "Hipermarket" Master Card
- 20x więcej punktów za płatność kartą
- 10x więcej punktów z książeczki do końca stycznia

Po skasowaniu towaru przez kasjerkę dałem jej wszystkie kupony. Pierwsze co mi powiedziała to że kser już nie przyjmują. Wbiła mi ten rabat i oczywiście wszedł. Następnie dałem jej ten na 20 razy więcej to wszedł ale w tym momencie rabat wyskoczył i zaś zrobiło się 230zł. Powiedziałem jej więc że rezygnuje z 20x i chce 10% rabatu. Następnie dałem ten 10x więcej i wszedł. Wnioski takie że wchodzi tylko 1 kupon z tych do karty "Hipermarket" MC. Ksero już też nie przyjmują. Dałem ksero tego na 10 razy - nie chciała przyjąć. Musiałem więc pozbyć się oryginału. Kiedyś kupony oddawały kasjerki - teraz już wszystkie biorą. Ogólnie zaczyna się robić lipa.
Artur

Postprzez Gutik » 23 sty 2012, o 08:14

Dzięki Artur, potwierdziłeś to co ja zauważyłem. Z tych kuponów dedykowanych do MC nie łączy się rabat procentowy z jakimkolwiek innym kuponem. Danie innego kuponu kasuje procenty.
Ale wcześniej łączyły mi się kupony typu mnożnik z punktami, czy rabat kwotowy z kuponami punktowymi, przynajmniej na samoobsługowej.
Gutik

Postprzez Gutik » 7 mar 2012, o 21:11

Dostałem nowiutką błyszczącą kartę Hipermarket Mastercard. Wmontowali do niej Chip i zmusili do pracy w systemie Paypass. Normalnie full wypas. Robią akcję wymiany starych kart.
Gutik

Postprzez arti82 » 8 mar 2012, o 17:55

Gutik napisał(a):Dostałem nowiutką błyszczącą kartę Hipermarket Mastercard. Wmontowali do niej Chip i zmusili do pracy w systemie Paypass. Normalnie full wypas. Robią akcję wymiany starych kart.

A jakieś dedykowane kupony/rabaty? Cisza?
arti82

Postprzez Gutik » 9 mar 2012, o 08:16

Cisza. Szkoda bo fajne były.
Gutik

Poprzednia strona