Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...

kasy samoobsługowe - gdzie, co i jak?

Rozmowy o kodach i kuponach do Hipermarketu

Re: kasy samoobsługowe - gdzie, co i jak?

Postprzez Gutik » 26 sty 2012, o 08:15

LINKI SPONSOROWANE
wojtek3320 napisał(a):Zamierzam kupić Crosstrainera Kettlera za 1399zł. Wykalkulowałem sobie, że wykorzystując 8 kuponów punktowych z forum + eKupon + premia weekendowa + rabat 10% zyskam ponad 24000pkt i 140zł rabatu, czyli taniej się nie da... Tylko pytanie, czy ktoś próbował z czymś takim uderzyć na samoobsługową? :D

Jak trafisz na sympatyczną obsługę to może przejść bez położenia na wadze. Kilka razy miałem błąd wagi, przychodził ktoś z obsługi i kasował błąd po sprawdzeniu czy zeskanowałem ostatni towar. Możesz najpierw zagadać z obsługą.
Gutik

Postprzez kiepur23 » 27 sty 2012, o 13:21

"Hipermarket" Warszawa Ursynów ma kasy samoobsługowe w których można realizować kupony "Program Lojalnościowy"

edit: wizyta w Hipermarkecie całkiem udana pod względem zdobyczy punktowych choć nie obyło sie bez problemów na kasie. Miałem około 50 artykułów oraz 11 wydrukowanych kuponów z forum. W połowie kasowania zakupów Pan który dozorował kasę złapał się za głowę i moje szczęście że nie widział mnie jak podchodziłem do kasy z taką ilością towaru. Potem przyszedł czas na kupony - niestety ani jeden nie chciał wejść na skanerze kodów kreskowych musiałem wklepywać ręcznie. Gdy chciałem użyć kupon który nie spełniał warunków albo kwotowych albo ilościowych wyskakiwał komunikat że do tej operacji potrzebny jest asystent ale po chwili kasa się odblokowywała. Trochę się koleś dziwnie na mnie patrzył jak stałem z plikiem kserówek i wklepywałem na keypadzie :). ale suma sumarum udało się

czy ktoś próbował zczytać karte przed kasowaniem zakupów i np w międzyczasie pomiędzy artykułami wprowadzać kody z kuponów? Myślę że w ten sposób mniej by to się rzucało w oczy :)
kiepur23

Postprzez kiepur23 » 29 sty 2012, o 20:19

Warszawa Fort Wola - kas samoobsługowych NIE MA!
kiepur23

Postprzez aeth » 30 sty 2012, o 05:11

wczorajsza szybka wizyta w King Kross Praga nieudana - kasy samoobsługowe mają pozaklejane otwory do wrucania kuponów, a co za tym idzie każdy kupon musi wrzucać asystent (zgodnie z tym, co powiedziała "asystent") z uwagi na (postaram się zacytować) "dużo fałszywych kuponów" :>

z uwagi na powyższe oraz fakt, że nie umiała wrzucić wydrukowanego kuponu z newslettera x10 (musiała przed nabiciem nawet iść z nim do informacji i go wstępnie zaakceptować u obsługi!!!), naliczyło pkty wyłącznie za zakup powyżej 200 i 0,5 kg cytryn - po wstępnym zaakceptowaniu przez system kuponu x10 (dodawany 3 razy, bo jak już pisałam pani nie umiała go wrzucić do pojemnika :>) pani stwierdziła, że "tylko tyle, więcej nie, bo nie można... można tylko 1!", gdzie po wydrukowaniu paragonu okazało się, że jednak nie został ten kupon zaakceptowany - komentarz MIŁEJ PANI "widocznie jednak był fałszywy" :/

grzecznie poprosiłam, żeby mi go oddała i opierdzieliłam, że skoro nie umie wrzucić kuponu do pojemnika (za każdym razem się zawieszał) i ja jestem stratna przez jej niekompetencję :P :) tym bardziej, że nie pozwoliła mi nabić nawet oryginalnego z listu... ech
aeth

Postprzez snajper116 » 30 sty 2012, o 15:47

Kicham na takie podejście do klienta - każdy jest z góry uważany za złodzieja i naciągacza :P ale skoro takie cyrki sie zaczynają dziać to papa drogi markecie od dzis zakupy tylko w TESCO :P - zobaczymy kto się stęskni pierwszy :P
http://db.tt/W3Zu9VPA - Dropbox - załóż i w łatwy sposób dziel sie plikami z innym
snajper116

Postprzez arti82 » 30 sty 2012, o 15:50

Krótka piłka - my kupować musimy (takie życie) i będziemy kupować tam gdzie taniej. Zatem jak nie będzie kuponów i nie będzie tych kas to żegnamy. Ciekawe co na to market bo z drugiej strony on musi sprzedawać :D
arti82

Postprzez snajper116 » 30 sty 2012, o 15:54

arti market nie zbiedniał przez kupony ale widocznie zauważono problem przynajmniej w Warszawie bo sporo kuponów ludziska nadrukowali (i ja tez :P )

A Market aby straty sobie odbić podniesie ceny - babcie nie będa jeżdziły do dalszych sklepów i będą nadal kupować w R bez karty Pay ck ani kuponów
http://db.tt/W3Zu9VPA - Dropbox - załóż i w łatwy sposób dziel sie plikami z innym
snajper116

Postprzez Geerbil » 30 sty 2012, o 16:33

Zdziwisz się, babcie pójdą do Biedrony lub Lidla bo tam taniej.
Geerbil

Postprzez arti82 » 30 sty 2012, o 17:33

i my też :) bo przecież czym się różnimy od tych babci (prócz płci i wieku)? :P hehehe

P.S.
Czy jeszcze gdzieś jest nalot na samoobsługowe
arti82

Postprzez Gutik » 30 sty 2012, o 17:51

W Łodzi w sobotę JESZCZE było ok.
Ciekawe kiedy Hipermarket wprowadzi dzielniki zamiast mnożników :lol:
Gutik

Postprzez wojtek3320 » 30 sty 2012, o 18:42

To są właśnie realia XXI wieku - nachapać się jak najwięcej. Prawda jest taka, że kupując i korzystając z kilkunastu kuponów jednocześnie otrzymujemy zazwyczaj maksymalny zwrot na poziomie 20-30% w punktach, a sklep i tak jest na plusie ("Hipermarket" ma bardzo wysokie marże). Co większość uczestników tego programu robi z nabytymi punktami? Wymienia na bony promocyjne w Realu, przez co koszt programu lojalnościowego spada. "Hipermarket" stara się ciąć koszta, ale nie obniża jakoś cen na półkach. Zakupy robiłem ostatnio we wrześniu (po wymianie punktów na promocyjne bony), a później dopiero pod koniec grudnia ponieważ nie było dobrych promocji i kuponów. A po co mam płacić więcej, skoro można mniej np. w Tesco?
wojtek3320

Postprzez snajper116 » 30 sty 2012, o 20:08

dodatkowo w tesco za wydanie 100 zł można wziąc zgrzewke wody lub pudełko jajek za free :-) i marży nie podnoszą jakoś :P
snajper116

Postprzez lookaty » 30 sty 2012, o 22:02

Kraków Krokus. Zaklejone otwory, Pani powiedziała, że kupony mogą być realizowane jedynie w zwykłych kasach. Lipa:(

Poprosiłem o anulowanie i udałem się do właściwej kasy, 1200pkt piechota nie chodzi.
lookaty

Postprzez musiek » 1 lut 2012, o 19:49

lookaty napisał(a):Kraków Krokus. Zaklejone otwory, Pani powiedziała, że kupony mogą być realizowane jedynie w zwykłych kasach. Lipa:(

Poprosiłem o anulowanie i udałem się do właściwej kasy, 1200pkt piechota nie chodzi.

Potwierdzam, moj wyraz twarzy przy kasie samoobslugowej w krokusie po zakonczeniu zakupow byl nieciekawy....
karolmusialek@gmail.com
musiek

Postprzez Gutik » 8 lut 2012, o 11:23

Taka ciekawostka. Nie wiem czy w innych marketach też tak jest, ale w Tulipanie w Łodzi dzisiaj konsol XBOX nie ma na półce, ale są w magazynie. Zrobisz zakupki za 100 pofatygujesz się z paragonem do POK i tam dopiero sprzedadzą Ci konsolę. Odpada więc skasowanie konsoli na kasie samoobsługowej i nabicie kilku kuponów. Pochwalić tylko, że ciągle niezaklejone dziury na kupony.
Gutik

Postprzez ventura86 » 8 lut 2012, o 14:37

Ktoś wie jak to wygląda w bydgoszczy? podobno są samoobslugowe?
ventura86

Postprzez chrupek1981 » 10 lut 2012, o 17:00

Orientuje się ktoś czy w Warszawie w Realu są jeszcze gdzieś kasy samoobsługowe gdzie jeszcze mozna korzystać z kuponów w większej ilości, cy już wszędzie pozaklejane otwory na kupony?
chrupek1981

Postprzez zapiszsobie » 10 lut 2012, o 19:59

chrupek1981 napisał(a):Orientuje się ktoś czy w Warszawie w Realu są jeszcze gdzieś kasy samoobsługowe gdzie jeszcze mozna korzystać z kuponów w większej ilości, cy już wszędzie pozaklejane otwory na kupony?

nowiutkie z nowym OS są na okeciu
dobrze się klika

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
zapiszsobie

Postprzez mrking » 28 lut 2012, o 07:20

Czy w Karkowie w CH Krokus dalej są zaklejone "magiczne dziurki" na samoobsługowych?? bo dawno tam nie byłem....Wie ktoś??
mrking

Postprzez Dusia » 29 lut 2012, o 11:44

Niestety są zaklejone :(
Dusia

Poprzednia stronaNastępna strona