wojtek3320 napisał(a):Jeżeli będzie spełniał kryteria transakcji to nie będzie problemu, natomiast jeżeli kwota rachunku zejdzie poniżej progu minimalnego to wystąpi błąd i kasjerka odda kupon punktowy - wiem to z autopsji. Jeżeli nie ma kwoty minimalnej to możesz go dać od razu.
Nie do końca się zrozumieliśmy.
Zakup na 200 zł.
Daje kartę i mnożnik x10.
W dalszej kolejności daję 10% rabat (aktualnie paragon to 180 zł) oraz bon na np 20 zł - końcowy paragon to 160 zł
I teraz jak nalicza punkty - tak jak w momencie wbicia mnożnika (punkty podstawowe - 100 oraz mnożnik - 1000) czy wedle paragonu końcowego (punkty podstawowe 80 oraz mnożnik - 800)?
Dla ciekawości tydzień temu osoba przede mną robiła zakupy na ok 550 zł. Nie miał karty i zaproponowała że mogę dać swoją. Z tego paragonu 300 zł zapłacił w bonach tak że paragon końcowy miał kwotę 550-300=250 zł. Nabiło mi punktów 275, czyli nie od kwoty końcowej a od kwoty zakupów.
Już jakiś czas temu się zagubiłem jaka kwota jest podstawą przy naliczaniu punktów oraz czy kolejność skanowania poszczególnych rzeczy ma znaczenie...