Nie jesteś zalogowany/zarejestrowany na tej stronie. Prosimy zaloguj się lub zarejestruj. Aby się zarejestrować kliknij tutaj...

artykuł o punktach i Programie

Rozmowy o promocjach łączonych i ogólnie o programie

artykuł o punktach i Programie

Postprzez RvM » 7 sty 2012, o 21:13

LINKI SPONSOROWANE
"Rozmowy ogólnie o Programie" więc wrzucam tutaj (jakby coś to proszę o przeniesienie).

Artykulik z czwartkowego Metra o cenach nagród za punkty:
Punkty droższe od pieniędzy

(...) Podkreśla, że aż połowę punktów klienci zbierają za pomocą kuponów promocyjnych (czyli nie zależą tylko od ilości wydanej gotówki).

:D
RvM

Re: artykuł o punktach i Programie

Postprzez snajper116 » 7 sty 2012, o 21:40

1) nie ma czegoś takiego jak firma "Program Lojalnościowy" :P
2) może jestem dziwny ale punkty wymieniam tylko na Bony do "Hipermarket" lub "Stacja Paliw" i ostatnio na bilety do kina - dostaje tyle ile są warte
http://db.tt/W3Zu9VPA - Dropbox - załóż i w łatwy sposób dziel sie plikami z innym
snajper116

Postprzez RvM » 8 sty 2012, o 17:40

Ja też wymieniam punkty tylko na bony do marketu. Przynajmniej kupuję co chcę, bo pomijając ceny nagród w programie (szaleństwo) to nie ma tam też żadnego wyboru, nigdy nic mnie tam nie zainteresowało. Gdyby nie bony to bym chyba nawet nie zbierała punktów.
RvM

Postprzez mirramix » 21 sty 2012, o 12:01

Witam:-) Mógłby mi ktoś wytłumaczyć, gdzie składa się reklamacje jak operator telefonii stacjonarnej ( ten wszystkim znany:-)) nie dopisał punktów. Miałam umowę u tego dostawcy na internet na czas określony, potem skończyła mi się ona i automatycznie przedłużyli mi ją na parę miesięcy. Z tego, co wyczytałam na ich stronie za przedłużenie umowy powinnam dostać 100 pkt. A tu mija miesiąc, dostałam punkty za opłacenie faktury, za to, że to faktura elektroniczna też, a za samo przedłużenie nie. Może ktoś by mi wytłumaczył czy muszę do operatora telefonicznego pisać czy do PB - mailem czy koniecznie listownie i czy jak do PB to muszę dołączać ksero całej umowy. Coś tam czytałam w regulaminie, ale nie jest dla mnie to wszystko jasne:-). Pozdrawiam.
mirramix

Postprzez snajper116 » 21 sty 2012, o 15:53

mirramix napisał(a): [...] potem skończyła mi się ona i automatycznie przedłużyli mi ją na parę miesięcy. [...
]

Jeśli oni cos automatycznie przedłużyli (nie było w tym Twojej inicjatywy) to punktów nie będzie - przynajmniej takie jest moje zdanie możesz zadzwonic na błęKIT (wciskającą)ną linię tam Ci powiedzą co i jak 19393
http://db.tt/W3Zu9VPA - Dropbox - załóż i w łatwy sposób dziel sie plikami z innym
snajper116

Postprzez mirramix » 21 sty 2012, o 19:07

Dziękuje za odpowiedź, ale niezupełnie o to mi chodziło:-). Merytoryczne uzasadnienie sobie napiszę,powołując się na regulamin operatora i przyznawania przez nich punktów. Podałam tą konkretną sytuację tylko, żeby było łatwiej zrozumieć o co mi chodzi. Pewnie źle się wyraziłam, ale chciałam się dowiedzieć, jak Państwo postępujecie, gdy nie zostaną Wam przyznane punkty. Np. jakiś mnożnik punktów nie wszedł za aukcję internetową czy nawet podstawowe punkty; gdzie to zgłaszacie ( All..gro czy PayB) i w jakiej formie: mail, pisemnie. Pytam, bo na forum wszyscy piszą, że jak im się coś nie zgadza w hipermarkecie to zgłaszają w sklepie ( R..l Finanse czasem ktoś pisze o BOK-rozumiem że też w sklepie). Podobnie więc np. aukcje internetowe do Al..gro? stacja paliw - czy jakiś punkt u nich też jest, coś jak R..l Finanse tylko na stacji benzynowej? itp. Czy jednak z PB trzeba się kontaktować. Pytam, bo wiadomo że jeżeli z PB i koniecznie listownie plus jakieś ksera praragonu itp., to nikomu się to nie opłaca i nikt się nie kontaktuje:-)
mirramix

Postprzez Adalbert » 21 sty 2012, o 20:40

Dokładnie reklamacje dotyczące naliczania punktów zgłasza się do partnera, który miał naliczyć punkty, jak się zgłosi do PB to odeślą aby napisać do partnera.

Swoją drogą punktu na naliczenie punktów za przedłużenie umowy mają o ile się nie mylę trzy miesiące, ale to należałoby jeszcze sprawdzić w regulaminie.
Adalbert

Postprzez macuzi » 21 sty 2012, o 21:24

mirramix napisał(a):Witam:-) Mógłby mi ktoś wytłumaczyć, gdzie składa się reklamacje jak operator telefonii stacjonarnej ( ten wszystkim znany:-)) nie dopisał punktów. Miałam umowę u tego dostawcy na internet na czas określony, potem skończyła mi się ona i automatycznie przedłużyli mi ją na parę miesięcy. Z tego, co wyczytałam na ich stronie za przedłużenie umowy powinnam dostać 100 pkt. A tu mija miesiąc, dostałam punkty za opłacenie faktury, za to, że to faktura elektroniczna też, a za samo przedłużenie nie. Może ktoś by mi wytłumaczył czy muszę do operatora telefonicznego pisać czy do PB - mailem czy koniecznie listownie i czy jak do PB to muszę dołączać ksero całej umowy. Coś tam czytałam w regulaminie, ale nie jest dla mnie to wszystko jasne:-). Pozdrawiam.

warto się ścierać dla 100pkt ?? mi by było szkoda czasu na maile (a tym bardziej na szukanie do kogo go napisać) ... :mrgreen:
macuzi

Postprzez snajper116 » 22 sty 2012, o 18:13

Adalbert napisał(a):Dokładnie reklamacje dotyczące naliczania punktów zgłasza się do partnera, który miał naliczyć punkty, jak się zgłosi do PB to odeślą aby napisać do partnera.

Swoją drogą punktu na naliczenie punktów za przedłużenie umowy mają o ile się nie mylę trzy miesiące, ale to należałoby jeszcze sprawdzić w regulaminie.

Hmm ale czy jeśli umowa przedłuża się automatycznie u "operator stacjonarny" to dostaje sie jakieś punkty?? Bo chyba bez inicjatywy klienta aby poszedł do telepunktu lub cos podpisał przy kurierze to nie przyznają punktów??
Co za problem zadzwonic na 19393 i się spytać?? zwłaszcza że połaczenia z telefonu w "operator stacjonarny" są bezpłatne...
snajper116

Postprzez mirramix » 22 sty 2012, o 22:20

Moim zdaniem należa się i nie dlatego, że byłoby to korzystne dla mnie, tylko wynika z dwóch zapisów: 1) zgodnie z informacjami na stronie internetowej operatora: "Zbieraj punkty "Program Lojalnościowy" za usługi: 100 pkt "Program Lojalnościowy" za przedłużenie umowy na usługę Neo....da" 2) " O ile Abonent nie wyrazi innego oświadczenia woli przed upływem okresu na jaki Umowa została zawarta, Umowa zawarta na czas określony uważana będzie za przedłużoną na czas określony ... miesięcy" - zapis z Umowy. Nie ma nigdzie napisane, że trzeba iść osobiście i przedłużać; wystarczy przecież że nie składa się oświadczenia o rezygnacji z usług i Umowa jest przedłużona - nie dlatego, że przedłuża nam operator, tylko że obie strony są tu zgodne: ja zgadzam się przedłużyć ( nie składam oświadczenia, że się nie zgadzam, więc domyślnie się zgadzam) i operator również ( jego oświadczenie już jest zawarte w pierwszej umowie, po to przecież zamieszcza w niej zapis, który jasno stanowi jak będzie przedłużana umowa) . Inną natomiast sprawą jest to, że większości osób szkoda będzie czasu na pisanie maila, powoływanie zapisów regulaminów, szukanie do kogo wysłać maila itd dla tych 100 punktów PB. Macuzi pewnie zgodziłby/ zgodziłaby się ze mną w tej ostatniej kwestii. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych tematem:-)

Aha, tak przy okazji: nie mam bezpłatnych połączeń na infolinie, bo nie mam od nich telefonu:-)
mirramix

Postprzez snajper116 » 23 sty 2012, o 08:34

Tego nie wiedziałem że nie masz u nich telefonu...

Mimo wszystko chyba na tej infolinii najlepeij Ci doradzą co zrobić jeśli się da i do kogo ewentualnie pisać.
snajper116

Postprzez wojtek3320 » 24 sty 2012, o 18:56

Artykuł o "promocyjnych" -10% w środę...

wojtek3320

Postprzez Intchy » 26 sty 2012, o 12:40

Kolejny artykuł o sklepach spożywczych i ich ranking:
http://finanse.wp.pl/gid,14193879,galeria.html
Dosyć słaby, bo nawet nie zauważyłem szczegółów wg czego zostawały przyznawane punkty rankingowe.
Intchy

Postprzez Poznanczyk » 26 sty 2012, o 12:53

uwielbiam artykuły pisane przez ludzi którzy nie mają zielonego pojęcia o czym piszą ;)
"Jeden z pierwszych sklepów powstał w poznańskim Starym Browarze" - informacja o Piotr i Paweł, tylko że sieć tych sklepów istniała na długo przed otworzeniem w Poznaniu Starego browaru. Widać Pan redaktor nie odrobił pracy domowej xD
"Mieli do wyboru wojnę lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także" Winston Churchill
Poznanczyk