przez mirramix » 22 sty 2012, o 22:20
Moim zdaniem należa się i nie dlatego, że byłoby to korzystne dla mnie, tylko wynika z dwóch zapisów: 1) zgodnie z informacjami na stronie internetowej operatora: "Zbieraj punkty "Program Lojalnościowy" za usługi: 100 pkt "Program Lojalnościowy" za przedłużenie umowy na usługę Neo....da" 2) " O ile Abonent nie wyrazi innego oświadczenia woli przed upływem okresu na jaki Umowa została zawarta, Umowa zawarta na czas określony uważana będzie za przedłużoną na czas określony ... miesięcy" - zapis z Umowy. Nie ma nigdzie napisane, że trzeba iść osobiście i przedłużać; wystarczy przecież że nie składa się oświadczenia o rezygnacji z usług i Umowa jest przedłużona - nie dlatego, że przedłuża nam operator, tylko że obie strony są tu zgodne: ja zgadzam się przedłużyć ( nie składam oświadczenia, że się nie zgadzam, więc domyślnie się zgadzam) i operator również ( jego oświadczenie już jest zawarte w pierwszej umowie, po to przecież zamieszcza w niej zapis, który jasno stanowi jak będzie przedłużana umowa) . Inną natomiast sprawą jest to, że większości osób szkoda będzie czasu na pisanie maila, powoływanie zapisów regulaminów, szukanie do kogo wysłać maila itd dla tych 100 punktów PB. Macuzi pewnie zgodziłby/ zgodziłaby się ze mną w tej ostatniej kwestii. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych tematem:-)
Aha, tak przy okazji: nie mam bezpłatnych połączeń na infolinie, bo nie mam od nich telefonu:-)